Min cykelhistoria

Själva cyklingen är inget specifikt egenintresse, men jag har alltid gillat fysisik aktivitet och jag räknar med att grundkonditionen räcker till. Däremot är jag mer osäker på det praktiska eftersom jag egentligen inte kan någonting om cyklar. Jag kan laga punkteringar och fixa till kedjan, men det var länge sen jag höll på med sånt nu. Har blivit lat när det gäller cykelvård.

"Du kommer att få ont i röven" är ett vanligt påpekande. Det stämmer troligen ganska bra. Enligt dom som vet så är det värst första veckan, sedan vänjer man sig och upplever det inte alls som något problem. Helt smärtfritt lär det inte bli i alla fall. För övrigt hade jag en gång en kursare som skulle köra Vätternrundan, och han påstod att det bästa sättet att motverka skavsår var att stoppa in en mosad banan i cykelbyxorna.

En gång för fem år sedan tog jag min MTB och cyklade från Uppsala hem till mina föräldrar i Storvik, en tur på ungefär 13 mil. Det är nog det längsta jag har cyklat på en dag, och jag minns att jag var rätt så trött på slutet.