2008-06-25 15:45

100 mil körda

Skönt att vara uppe på tresiffrigt! Har kryssat längs E4:an och tagit ett stopp i Piteå på vägen ner mot Skellefteå, där jag räknar med att vara i kvällningen.

På fredag kväll klockan 18.00 tar jag och Björn båten från Holmsund utanför Umeå till Vasa. Björn är nyförlovad, snygg och sugen på att cykla, och det ska bli riktigt kul med sällskap. Han startar i Härnösand imorgon och kör sedan via Ö-vik upp till Holmsund. Det kommer att bli en fin rutt längs Höga Kusten och jag är lite avundsjuk. Han har lovat att ta med en svart underställströja, några plastfickor och ett usb-minne med sköna låtar till mig.

När man är trött är det som viktigast att tänka positivt. Enkelt i teorin, men svårt i praktiken. Det finns trick, bättre och sämre. En av mina favoriter är att sms:a någon, oftast Fredrik Noborn, och ställa en sjuk sportfråga:

Vilket märke på racketen hade Miroslav Mecir?
Rätt svar: Head.

Mecir har varit i två Grand Slam-finaler men förlorat båda mot Ivan Lendl och kallades för ”Swede Killer” eftersom han nästan alltid spöade Mats Wilander.

Nu senast frågade jag om Rumäniens målskyttar i åttondelsfinalen mot Argentina i VM 1994.

Han svarar, ibland rätt och ibland fel, och skickar en fråga tillbaka, som alltid handlar om tennis och oftast om Wimbledon.

Jag frågade om Rumänien därför att deras mål i den matchen är osannolikt vackra och fulländade, regisserade med improvisation och oerhörd skicklighet av två mästare: Dumitrescu och nationalikonen Gheorghe Hagi, Karpaternas Maradona. Nästan lika bra som Maradona själv, nästan lika divig, och en fotbollskonstnär.

Se målen nedan! Delikat, som Bosse Hansson säger.

Just nu funderar jag på hur jag lättast kommer undan E4:an, en 160 mil lång asfaltsorm som ringlar ända från Torneå till Helsingborg. Det är inte för att gnida på E4:an som man cyklar genom Europa.

I Norrbotten verkar alla veta vad en bifurkationsälv är. Det fick jag aldrig lära mig i skolan, eller så lyssnade jag inte, men det borde jag ha gjort för jag gillade geografi.

Nu är jag i Piteå, årets cykelstad 2006. Bilismen är inte dålig den heller, på väg in i stan åkte jag igenom ett industriområde med biltvätt, bilvård, bilprovning, Peugeot, Bilisten och ett par bilverkstäder. Tänkte på Steve med Lloyden.

På turistinformationen hittade jag ett infoblad om Struves meridianbåge, som faktiskt är ett av Unescos världsarv. Förstod att det måste ha varit nånting av det här som Bjärven snackade om, Anders Celsius var visst med och triangulerade med von Struve mellan Torneå och Pello i mitten av 1700-talet.

Rena rama Skansen, som Christer Ulfbåge sa när han såg vilda djur i tv under en Vasaloppssändning.

På väg in i Luleå...

...som kändes som en supermetropol efter Kautokeino och de andra hålorna.

Boulespel på Norra Strandgatan i Luleå.

Havsutsikt från boendet i natt!

Min gammelmorbror Tage körde med en bit och visade vägen ut till Kallax.

Landningsljusen på Kallax flygplats.

Bra cykelskyltning i Piteå!

Kommentarer (11)

2008-06-26 23:38

Björn Persson

Flera inlägg med kopplingar till gradmätningsexpeditionen till Tornedalen. Vill gärna kepsa på lite där. Maupertuis hette fransmannen som ledde äventyren, och om detta har en säkert icke obekant man vid Erik Tobé skrivit en intressant bok. Tobé som gick bort förra året blev 100 år och några månader, levde och verkade i OK Linné-staden Uppsala och var med och grundade Internationella Orienteringsförbundets som dess förste president 1963. Han blev också hedersdoktor vid KTH.

Jag följer din färd med intresse Jan, och jag är säker på att många andra gör det också!

Hälsar,
Björn Persson, IOF

2008-06-26 10:30

Joakim Forsemalm

Tjena! Arbetskamrat med Tobias Noborn, kör din sida som startsida i sommar. Mitt hockeylag, Tranås AIFs sida är normalt sett startsida, men silly season är rekordslö, så nu byter jag ett slag... Skitkul läsning på sidan, jag undrar hur du hinner med allt, skriva, hitta rätt youtube-klipp, få in bilder, länkar... och så själva cyklandet. Kan tänka mig att det med så mycket tid för sig själv finns mycket utrymme för silly kunskap. Som man förstås älskar. Har förresten släkt i Över-Kalix, men där hamnade du inte, va? Som etnolog gillar jag annars vardagsbetraktelserna du gör allra mest, särskilt roligt tycker jag det är med små livsöden, bra tips på fik (inte för att jag sannolikt kommer att besöka dem, men i alla fall) och sånt. Sen är andras kompleterande kommentarer skoj, som det där med "pizzabåten" - det är ju enormt värdefull meningslös kunskap!
Cykla säkert!
Joakim i Göteborg

2008-06-26 9:33

mike

Lugn crusing i två dagar nu, eller blir det många omvägar till Umeå? Man skulle vilja haft en GPS på Björte också och följa utvecklingen utav mötet.

2008-06-26 8:29

Mattias L

Bifurkation! Ett ord som väcker ljuva minnen till liv. Faktiskt från VM-året 1994 då jag och min kursare Ola gjorde diverse mätningar uppe i Trappmossarna vid Siggefora. Det var lika vacker terräng runt mossarna som idag men en fruktansvärt varm sommar med mycket broms (som sig bör på en sådan plats). För att hålla reda på flödesmätningarna i det dike som avvattnade detta mycket intressanta avrinningsområde döpte vi helt enkelt mätplatserna till Bi och Furk. Den ena låg före bifurkationen och den andra efter. Är du nyfiken på fler mer eller mindre listiga namn på olika mätplatser vi använde kan jag berätta mer vid ett annat tillfälle.
Vad en bifurkation är fick jag förresten inte lära mig förrän jag började läsa hydrologi på universitetet, så var inte ledsen för att du inte snappade upp de kunskaperna i grundskolan.

2008-06-26 8:09

Ola W

Hu känns det i sittdelen efter 100 mil då? Själv ska jag vakta festivalcampare i helgen och förstås se en massa band på Peace&Love. Bra jobbat, Jan!

2008-06-26 3:53

Sara (Annas vän)

Hej,
Jag tänkte bara önska dig lycka till med din cykling. Hoppas det går kanonfint och att du får lite sol på vägen. Ha så kul i Ume(-å), vi skålar nog för dig under ett festivaltält i helgen

Var trevligt och träffa dig :)
Ha så kul och ta hand om dig!
Mvh Sara

2008-06-25 23:18

Camilla S

Jag kommer ihåg att du önskade mig trevlig resa hem med vasafärjan (även kallad pizzafärjan) på Jukola, så nu glädjer det mig att ni nu också ska få uppleva den "riktiga" Jukolafärjan! ;-) Passa på och ät en "gris" på färjan, de rekommenderas. Fråga Linnea, hon vet!

Annars måste jag säga att man får underhållande läsning här! Jag får nog se till att titta in här igen...

Trevlig tur söderut! Vem vet så kanske jag står och vinkar när du passerar mitt hus om jag lyckas tajma in det... :-)

2008-06-25 19:52

Inger och Bengt-Erik

Visst är det på tiden med alternativ till E-4:an. Från Skellefteå kan du ta vägen via Burträsk till Umeå. Några boende i Botsmark döpte den vägen till Bättervägen en gång. Ett trevligt alternativ för en cyklist. Tips från Linneas släktingar i Ersforsen, Umeå.

2008-06-25 18:11

Richard N igen

Torssons mästerverk kan avnjutas på följande klipp: http://youtube.com/watch?v=SH33uGMBt24

2008-06-25 17:55

Richard N

Ett låttips apropå bifurkation: "Sverige" med Torsson. Det borde vara den enda poplåt med det ordet i texten: "Sjöar, slätter, rullstensåsar, höga berg och skog. Skärgårdar och en bifurkation från Torne älv samt Arjeplog." Torsson, mästare i låtar om ingenting. Eller vad sägs om följande mästerliga rader från samma låt: "Min syster har passerat mellan Sveriges vattendistrikt. I Motala bor Hagelbergs, i Medevi där botar de gikt."

En rättelse: Rumänien slog väl Argentina i åttondelen 1994. Sverige mötte dem i kvarten, och det evt vi ju hur det gick...

Kör hårt, Janne!

2008-06-25 16:16

Gubben

Innan Skellefteå passerar då Kåge. Där har Allt om flugfiske startat projektet rädda Kåge älv. Som det går att läsa om här http://www.normark.se/default.asp?PageID=490&NewsID=97

Kommentera nyheten

Namn

Inlägg

Spamskydd

   Skriv in koden 3930 i textrutan.


2008-08-18 20:40

Epilog

Chanias flygplats på Kreta. Resan är slut, nu åker jag hem.

Läs mer | (19 kommentarer)

2008-08-17 12:28

Kap Tripiti - målet är nått!

Klockan var halv sex igår kväll när jag kom dit. Southern point of Europe, stod det på stolen ute på den klippiga udden. Jag var framme, med andra ord.

Läs mer | (43 kommentarer)

2008-08-15 13:45

Inget Gavdos idag

Hade planerat för tidig uppstigning och färja från Chora Sfakion till Gavdos klockan 11.30, men icke.

Läs mer | (20 kommentarer)

2008-08-14 21:32

Betygen

Dags att releasa betygen! Det blev en avstickare till Atens hamnstad Pireus med buss igår kväll. Kanske är det bara en dag kvar nu!

Läs mer | (5 kommentarer)

2008-08-13 20:24

Speciallösning

Sitter i Kalamata och funderar på hur jag ska ta mig till Kreta.

Läs mer | (5 kommentarer)

2008-08-12 21:27

Det blir sällan som man tänkt sig

Det blev som det brukar bli, det vill säga ännu en dag som inte blev som jag tänkt mig.

Läs mer | (6 kommentarer)

2008-08-11 0:00

Om folk och det ojämna Grekland

Grekland är ojämnt. Fenomenalt där det är som bäst, och fult och ganska otrevligt där det är som sämst. Idag har jag kört över Rio-Antirio-bron och äntrat Peloponnesos.

Läs mer | (8 kommentarer)

2008-08-10 22:21

Närmar mig målet

Kommer närmare gör jag nästan varje dag, men nu börjar det bli nära på riktigt. Hela den icke-turistiska delen av Grekland verkade vara söndagsstängt eller ha extra lång siesta, så det var lika bra att trampa på.

Läs mer | (8 kommentarer)

2008-08-09 21:37

Jagad av hundar

Jag hade hoppats på att Staffan Åkerblom överdrev eller hade otur med grekiska hundar, men hans erfarenheter verkar tyvärr stämma rätt så bra.

Läs mer | (9 kommentarer)

2008-08-08 21:52

Stängd jävla gräns

55 kilometer extrakörning idag, eftersom man hade stängt den gränspassage mellan Makedonien och Grekland som jag kollat ut. Men det visste ju alla, så det är onödigt att sätta upp skyltar.

Läs mer | (3 kommentarer)

2008-08-07 22:56

Många intryck i Albanien

Skön och harmonisk cykling idag, när jag lämnade Tirana för en färd upp i de albanska bergen och in i Makedonien. Albanien har varit en kavalkad av intryck. Sverige är ett mycket välordnat land i jämförelse.

Läs mer | (7 kommentarer)

2008-08-06 13:22

En annan del av Europa

Det är nya bollar nu. En ödslig gränspassage till Albanien, åsnor på vägarna och en hamburgare i Shkoder.

Läs mer | (8 kommentarer)

2008-08-05 16:24

1000 meter uppåt

Nu blir det uppför! Sitter i Kotor och ska upp till passet vid Cekanje. 1006 meter tror jag att det ligger på, och nu sitter jag och blickar ut över havet. 0 meter för tillfället alltså.

Läs mer | (2 kommentarer)

2008-08-04 0:00

Depåstopp i Dubrovnik

Ekrarna har börjat gå åt de senaste dagarna, så det var hög tid för lagning.

Läs mer | (0 kommentarer)

2008-08-03 0:00

Tillbaka till havet

Mostar till Slano, Bosnien-Hercegovina till Kroatien och bergen till havet. Dagens cykling var suverän. Man blir bortskämd helt enkelt, den kroatiska kustvägen är otroligt skön och har alltid utsikt i absolut toppnivå.

Läs mer | (3 kommentarer)

2008-08-02 0:00

Nice i Mostar

Det var svårt att inte tycka om Mostar.

Läs mer | (1 kommentar)

2008-08-01 0:00

Hotell Posusje

Vi hann precis över gränsen till Bosnien-Hercegovina på fredag kväll, och hittade fram till Hotell Posusje.

Läs mer | (4 kommentarer)

2008-07-31 0:00

Nu kör vi mot Bosnien

Igår kväll kom Linnea äntligen till Split. Och ikväll fick vi tag på en hyrcykel och kör tillsammans, det är kul och gör skillnad. Nästa mål blir Mostar i Bosnien!

Läs mer | (1 kommentar)

2008-07-30 14:21

På väg mot Split

Började med att missa den planerade vägen mot Trogir, och rullade ner till vattnet och lade mig och sov i en timme på stranden.

Läs mer | (7 kommentarer)

2008-07-29 18:42

Platt och medvind

Efter fem hårda dagar i bergen blev det ganska platt och en rättvis medvind idag. Lika varmt som igår och många badstopp, badplatserna ligger oftast ungefär tio meter från vägen. Rätt så skönt.

Läs mer | (2 kommentarer)

2008-07-28 22:21

Längs kroatiska kusten

Körde upp och ner längs en kroatisk kustväg idag. Ner till en stad, upp i bergen, och så ner till nästa stad. Och så vidare. Kul, men jobbigt.

Läs mer | (5 kommentarer)

2008-07-27 15:21

Snart Medelhavet

Inte långt kvar till Medelhavet nu. Efter ett stopp med orientering på OO Cup hoppas jag vara vid strandkanten i Rijeka ikväll.

Läs mer | (5 kommentarer)

2008-07-26 15:37

Slovenien nya ettan

Slovenien har gått upp som nummer ett på min cykellandslista. Ledningen är lika solklar som för williamspäron på Fredrik Lindströms glasslista i Hassan.

Läs mer | (9 kommentarer)

2008-07-25 21:05

Över bergen till Slovenien

Fantastiska omgivningar, omväxlande och långt blev kontentan av dagens etapp. Och så en dispyt med två balla mc-tyskar.

Läs mer | (1 kommentar)

2008-07-24 21:08

Fixade Feistritzsattel

Noterade resans högsta punkt hittills, då jag nådde Feistritzsattel. Den ligger bara på 1290 meter, och det kändes mer jobbigt än vad det låter ballt.

Läs mer | (2 kommentarer)

2008-07-23 15:49

Resans sämsta väder

Kanske inte vad man räknade med i Wien den 23 juli. Vädret skiftade från dåligt till uselt på vägen mot Wiener Neustadt.

Läs mer | (5 kommentarer)

2008-07-22 15:29

Världens bästa grej

Det är kul med marknadsföring och turistbroschyrer. Nästan varenda ställe i Europa har någonting som är fantastiskt unikt, och det spelar inte någon roll vad det är.

Läs mer | (4 kommentarer)

2008-07-21 20:56

Dubbelpunktering men bara en slang

Kände ett bekant svajande komma smygande ett par mil före gränsen till Österrike. När jag stannade såg jag att det var punktering på båda däcken.

Läs mer | (3 kommentarer)

2008-07-20 23:44

Från VM-stafetten till Brno

Idag var jag uppe på sadeln igen efter två dagars frånvaro. Tidig morgon och en tuff stigning till arenan för VM-stafetterna. De blev högdramatiska, inte minst herrstafetten.

Läs mer | (0 kommentarer)

2008-07-19 20:02

Ingen hit för Mats

Följde GPS-trackingen på storbildsskärmen och såg Mats bomma bort chansen till en topplacering redan på andra kontrollen.

Läs mer | (2 kommentarer)

2008-07-18 22:21

Vilodag

Idag är det fredag och vilodag både på orienterings-VM och på min cykeltur.

Läs mer | (3 kommentarer)

2008-07-17 23:31

Thierry vann igen

Framme på VM-arenan utanför Rymarov fick jag se Thierry Guergiou dominera igen. Han har vunnit VM 2003, 2004, 2005, 2007 och 2008 och är medeldistansorienteraren personifierad.

Läs mer | (0 kommentarer)

2008-07-16 22:10

Krakow - Auschwitz - Tjeckien

Dagens etapp blev från Krakow till Ostrava, med stopp på muséet i Auschwitz och med punktering efter polsk-tjeckiska gränsen.

Läs mer | (1 kommentar)

2008-07-15 16:26

Framme i Krakow

Startade redan vid tio över sex i morse och återhämtningen var inte fullständig. Det märkte jag efter ungefär 500 meter.

Läs mer | (11 kommentarer)

2008-07-14 21:59

Träffade mina föräldrar i Konskie

I eftermiddags träffade jag mina föräldrar i Konskie, av alla ställen på jordklotet.

Läs mer | (7 kommentarer)

2008-07-13 13:23

Riktning Warszawa

Sitter i Sulejowek, som nog blir det sista stoppet före Warszawa. Kan bli läge för lite kultur i den polska huvudstaden i eftermiddag.

Läs mer | (7 kommentarer)

2008-07-12 15:54

Det blåser

Startade dagen med 15 kilometer till det lättuttalade Szczuczyn, där jag handlade frukost på en sklep.

Läs mer | (4 kommentarer)

2008-07-11 15:07

Stygg motvind idag

Redan när jag lämnade Ryanair-destinationen Kaunas i morse möttes jag av en stygg motvind från söder. Funderar på att ringa upp Lage Larsson och höra om man kan byta.

Läs mer | (10 kommentarer)

2008-07-10 20:12

Orientering i Kaunas

Idag fick jag chansen att testa lite orientering i Kaunas, det var kul.

Läs mer | (5 kommentarer)

2008-07-09 12:18

Gjorde en lista

När jag lämnade Rigas stimmiga gator bakom mig stannade jag på ett sunkigt motell och åt en stek med pommes.

Läs mer | (12 kommentarer)

2008-07-08 17:01

Är på gång

Har fixat en ny cykel och köpt en lowrider, nu väntar jag bara på att den ska monteras. Dom insisterade på att göra det själva. Tur, då slipper jag den här gången också.

Läs mer | (19 kommentarer)

2008-07-08 11:02

Cykeln blev stulen

I morse vaknade jag och såg att min cykel hade blivit stulen under natten.

Läs mer | (18 kommentarer)

2008-07-07 13:31

Äggröra i Salacgriva

Dagens lunch är nog resans sämsta hittills, men någon gång ska man ju få den också.

Läs mer | (10 kommentarer)

2008-07-06 18:22

Riga imorgon

Bokade precis ett boende i Riga, det betyder 18 sköna på cykeln imorgon. Passar perfekt efter två riktigt bra vilodagar i Pärnu!

Läs mer | (3 kommentarer)

2008-07-05 21:56

Semester i Pärnu

Nu är jag och Linnea i Pärnu, Estlands svar på St Tropez. Dom coolaste personerna i Sverige kör alltid Gotland-Båstad-St Tropez under vecka 29-31, och då kallas veckan på rivieran för ”svenskveckan”. Tänk om man kunde få vara med på den någon gång.

Läs mer | (1 kommentar)

2008-07-04 14:34

I like Estonia

Det har varit en riktigt bra dag på cykeln så här långt: nya vyer, medvind och ett skönt lunchstopp i Rapla. Jag fick en kanonstart redan ut från Tallinn, med fina cykelbanor och utan trottoar- och gatstensjuck som i Helsingfors.

Läs mer | (4 kommentarer)

2008-07-03 17:26

Heldag i Helsinki

Vi cyklade ner till Skatuddens färjeterminal i duggregn i förmiddags, och jag kom ganska snart att tänka på Staffan Åkerbloms visdomsord i Umeå: ”Det är inte lätt att cykla i storstäder!”

Läs mer | (10 kommentarer)

2008-07-02 23:39

Magnusson-backen fanns kvar

I ett myller av skidspår och byggarbeten lyckades vi leta upp Magnusson-backen bakom hopptornen vid Lahti skidstadion.

Läs mer | (6 kommentarer)

2008-07-01 17:00

Backig etapp vid Päijänne

Idag är en ny dag på cykeln, och den är inte lik någon av de 13 tidigare. Det tycker jag är en av de bästa sakerna med den här resan.

Läs mer | (9 kommentarer)

2008-06-30 19:03

Fiasko på Vaajakoskens testbana

Det blev ett rejält fiasko på testbanan idag. En jättemiss på andra kontrollen och sen var det kört att slå Minna Kauppis tid.

Läs mer | (6 kommentarer)

2008-06-29 20:45

EM-final i Keuruu

Vi kollar in EM-finalen på ett hak i Keuruu, 7 mil väster om Jyväskylä.

Läs mer | (9 kommentarer)

2008-06-28 16:49

Tillbaka i Finland

Avrundade Sverige-vistelsen med en lunch på restaurang Rex i Umeå med Linneas föräldrar och hennes släktingar i Umeå. Det var trevligt, och Björn rullade in i ett par sexiga badshorts i lagom tid för att hinna ut till färjan i Holmsund.

Läs mer | (2 kommentarer)

2008-06-27 13:20

Vilodag i Umeå

Ikväll blir det båt från Holmsund till Vasa, det tar fyra timmar. Kan bli klackarna i taket med dom ryska lastbilschaffisarna.

Läs mer | (3 kommentarer)

2008-06-26 10:02

Slipper E4:an idag

Idag slipper jag E4:an och kör söderut längs Burträskvägen. Räknar med lugn och skön landsbygd!

Läs mer | (13 kommentarer)

2008-06-24 14:30

Övernattning i Innanbäcken

Gårdagens etapp avslutades i Kalix, eller närmare bestämt i byn Innanbäcken.

Läs mer | (5 kommentarer)

2008-06-23 12:05

Polcirkeln passerad

Polcirkeln är passerad, nu kör jag vidare mot mörkare och varmare breddgrader!

Läs mer | (11 kommentarer)

2008-06-22 11:21

On the rise

Sliten i förrgår, men pigg igår. På uppåtgående alltså, eller ”on the rise”, som det heter på det engelska språket. Gårdagens slutdestination blev Rajamaa camping i Muonionalusta, Sverige.

Läs mer | (8 kommentarer)

2008-06-21 15:56

Midsommar i Kautokeino

Countryfestival i Kautokeino! Stora skyltar kantade vägen när jag kom in i byn, och det lät ju kul. Midsommar, midnattssol och allt.

Läs mer | (4 kommentarer)

2008-06-20 17:09

Det finns dom som går

Mitt på den öde fjällheden såg jag plötsligt en svart prick långt framme på vägen.

Läs mer | (3 kommentarer)

2008-06-20 11:15

Mot en ny vår i Alta

Mötte utslagna björkar och grönska när jag cyklade till havet och Alta igår eftermiddag. Mot en ny vår alltså.

Läs mer | (2 kommentarer)

2008-06-19 11:35

Kaffe på Skaidi kro

Intar en kaffe på Skaidi kro efter drygt två mils cykling nu på morgonen.

Läs mer | (7 kommentarer)

2008-06-18 11:40

Rullar söderut...

Nu är jag igång! 8.45 i morse körde jag iväg från Nordkap, den europeiska kontinentens nordligaste udde. Grekland nästa.

Läs mer | (15 kommentarer)

2008-06-17 18:45

Nu börjar äventyret

Jag är nu på plats i Nordnorge och kommer att cykla de sista milen norrut till Nordkapp ikväll. Vid åttatiden i morgon onsdag trampar jag iväg söderut. Förhoppnigsvis ska livetrackingen fungera!

Läs mer | (4 kommentarer)

2008-06-17 14:45

Mot Nordkap

Jag blev förvånad när planet gick under molnen: ett matt men fint dygnet-runt-ljus lyste på en mark som var vit av snö.

Läs mer | (1 kommentar)

2008-06-16 9:20

Jukola-tvåor!

Jukola-tvåor: Ulf Troeng, Jörgen Ohlin, Tomas Stenström, Johan Höij, Mats Troeng, Jan Troeng och Mattias Millinger. Foto: Björn Olovsson.

Efter den bästa stafettinsatsen i OK Linné-historien, i alla fall på herrsidan, slutade vi på andra plats i Jukola. En silverplats som kändes nästan som en seger.

Läs mer | (6 kommentarer)

2008-06-14 10:48

Var är fjärrkontrollen?

Det börjar närma sig start. Damerna går iväg klockan 14.00 och förhoppningsvis kan vi följa damtävlingen på tv från boendet i Tammerfors.

Läs mer | (0 kommentarer)

2008-06-12 18:46

På väg mot Jukola

Jukola väntar. 1470 lag på startlinjen när startskottet går i Tampere på lördag kväll. Det blir min 10:e start i världens största orienteringsstafett, och ett av mina starkaste minnen från dessa år är från det allra första loppet. Ut som tia på andra sträckan, det var stort och jag minns att jag kände mig ganska liten i Jukola-natten den gången.

Läs mer | (2 kommentarer)

2008-06-10 17:26

Nya bokningsregler

Kom undan med blotta förskräckelsen när jag skulle boka in cykeln på flyget idag. Förra månaden snackade jag med en snubbe på flygbolaget som sa att det bara var att anmäla extra bagage nån gång innan man åkte. Men nu var det nya regler.

Läs mer | (0 kommentarer)

2008-06-08 10:21

Sömn och mobilt bredband

Det är skönt att sova. För ett tag sen träffade jag en kille som påstod att västerlänningar sover i genomsnitt två timmar mindre per natt nu jämfört med för bara tio år sedan. Man kan hoppas på att dom extra vakna timmarna används till något bättre, men jag är inte säker.

Läs mer | (0 kommentarer)

2008-06-04 7:12

Cykeln på plats

Nu är den på plats! Igår kväll hämtade jag min Cannondale Touring Ultra från Mantra Sport. Funderar på om jag inte ska plocka isär den till molekyler ändå, och sedan bygga ihop den igen. Det skulle nog vara rätt kul.

Läs mer | (2 kommentarer)

2008-06-01 21:19

Cykeln är på gång

På tisdag ska cykeln komma till Uppsala. Det känns skönt eftersom det trots allt är en rätt viktig detalj i sammanhanget. I vintras läste jag på ett cykelforum där det var en kille som sa att när man har köpt en cykel måste man alltid plocka isär den helt och hållet, och sedan skruva ihop den igen. Det tänker inte jag göra.

Läs mer | (0 kommentarer)

2008-05-30 21:15

GPS-spårning med iTrace

Varför vänta med att uppdatera hemsidan när man kan göra det i realtid? Med hjälp av iTrace i1 kommer min färdväg att skickas direkt till hemsidan. Det är underbart med teknik!

Läs mer | (0 kommentarer)

2008-05-27 17:59

Så blir vädret i juni, juli, augusti

Utan att vara särskilt intresserad av själva innehållet i kvällstidningarna, har jag alltid gillat löpet. "Så blir vädret i juni, juli, augusti" är en klassiker och igår fick jag se den i delvis ny tappning. Det blir superväder i sommar. Skönt.

Läs mer | (0 kommentarer)

2008-05-25 7:04

Förberedelserna är igång!

Med bara tre veckor kvar borde förberedelserna vara i full gång, och det är faktiskt precis vad de är. Mest i mitt huvud, för det finns forfarande en del saker att fixa i det som kallas för verkligheten. Men jag är optimist och ser verkligen fram emot att trampa iväg från Nordkap den 17 juni.

Läs mer | (0 kommentarer)