2008-07-30 14:21

På väg mot Split

Började med att missa den planerade vägen mot Trogir, och rullade ner till vattnet och lade mig och sov i en timme på stranden.

Sömnen har inte varit perfekt de senaste dagarna, det har varit varmt och kvavt och i natt vaknade jag varannan timme och drack vatten. Fyra liter från att jag somnade tills jag gick upp, det är nog nytt rekord.

Kustvägen såg lång och slingrig ut så jag tog av på en mindre väg vid Grebastica i ett sista försök att reparera den missade vägen på morgonen. Självklart var det ur ett tids-och arbetsperspektiv ett dåligt val, bergsvägen var mycket kuperad och hettan påtaglig. Är huvudet dumt får kroppen lida, men stigningarna var rätt härliga ändå när man väl kom upp.

I den första backen fick jag sällskap av en herre på moped. Självklart från Tyskland, närmare bestämt Kassel, som ligger i Hessen och har ett lag som slåss med Eisbären Berlin om mästartiteln i tyska ishockeyligan. Tysken frågade varför jag cyklade och sa att han blev svettig fast han åkte moped. Sedan frågade han vart jag skulle åka.
-Split? Das ist ja achtzig Kilometer!
-Ja, ja, ich weiss das, svarade jag.
-Wahnsinn, utbrast tysken och puttrade vidare på sin moppe.

Tysken kör vidare.

Det är intressant att nästan varje konversation på tyska slutar med humor.

Under hela gymnasietiden utgjorde lektionerna i tyska ett stort mått av humor. Sandvikens kommun höll IT-fanan högt på den tiden, och vår tysklärare var inte sen med att försöka integrera det här med IT i undervisningen. Oftast skedde det i form av inlärning med hjälp av program i DOS-miljö, som hette T-gram 1 och T-gram 2. När det var dags för T-gram skulle man förflytta sig till skolans datasal, och man visste aldrig om det var ettan eller tvåan som skulle köras.

Båda T-gram-programmen gick ut på att fylla i ord i luckor i diverse texter, oftast olika böjningar eller någon annan avancerad grammatik. När man svarat på ett antal frågor summerades resultaten och man fick ut andelen rätt svar i procent. Vår tysklärare mätte allting i procent: närvaron, andelen rätt i T-gram och provresultaten, de sistnämnda med minst fem decimalers noggrannhet. Vi jämfördes alltid med en grupp som vi inte visste någonting om, men som benämndes B2:an och alltid var mycket sämre än vad vi var. 92,56347% mot 72,13523%, till exempel.

När man körde T-gram arbetade man sig snabbt igenom dagens övning. Enter och pang på bara, och noterade vilka böjningar som tydligen gällde för dagen. Sedan väntade man in läraren, som spankulerade runt och kollade vad man tryckte in för svar på de olika frågorna, och levererade. 100.0% korrekt. Sehr schön, brukade han säga då.

En annan klassiker var när man skulle återge texterna med egna ord. I svenska fick man börja träna på det redan i lågstadiet: använda synonymer, kasta om orden och ändra på meningsbyggnaden. Nu skulle dessa kunskaper tillämpas i det tyska språket, och självklart skulle datorn användas. Även här smög läraren runt bland datorerna, och hade man fått ihop några knackiga rader i 14 punkter om Brandenburger Tor, den tyska datormässan Cebit eller om Krummhörn, som fantastiskt nog låg under havsytan, beordrades man att ta en print.

Man tog en print, och så rättades det med rödpenna. Helt rött brukade det bli, för nu var det inte längre färdiga T-gram-meningar med enstaka luckor. Det krävdes helt enkelt ett visst mått av begåvning i det tyska språket för att lyckas.

När man fick tillbaka sitt nerkladdade papper skulle man rätta felen och sedan fortsätta texten med ännu fler egna ord. Man tog en ny print, och intressant nog hade det alltid uppkommit en hel hög med nya fel i den första delen. Tyska i gymnasiet var roligt.

Uppe i bergen var det riktigt hett idag. På byaffären i Siroke läste jag 37 grader på termometern, och allt kändes som en annan värld jämfört med turismen nere vid havet. Bättre eller sämre vet jag inte. Några juggar mekade med en sliten bil, det var knastrande torrt och från affärens vägg blickade jag ut över en öde fotbollsplan i betong. Jag köpte Fanta och vatten, och körde en mycket tung stigning längs en karg väg, innan jag till slut fick lön för mödan med en fantastisk vy över Trogir och havet. Och sen bad.

Byaffären i Siroke.

Äntligen uppe på toppen.

Skön vy och härlig väg ovanför Trogir.

Sibenek.

Bodde i ett mycket gammalt hus.

Inte långt kvar till Split nu. Linnea ska vara framme vid sjutiden.

Kommentarer (7)

2008-08-01 14:21

jHoij

Tjena, jag sitter just nu i Skopje och vet vilken hetta du utsatts for. stora skillnaden ar naturligtvis att jag mestadels tar det ganska tranquillo pa skuggiga cafeer. att cykla pa soliga vagar i detta vader ar tufft, men det ar val inte for inte du kallas tuff-janne. ha det sa skont och hoppas ni far en trevlig vecka tillsammans!

2008-08-01 10:34

Tomas

Kan ju bara instämma med föregående (Jägarn & Björn) och tidigare inlägg angående tyskalektionerna. De var egentligen helt sjuka, vilket man hade viss insikt om redan då. Nu har man dock total insikt och jag brukar bara skaka på huvudet när jag tänker tillbaka på T-gram och glosförhören eller när vi hade hörövningarna. De var ett helvete. Annars minns jag såväl när JN relativt tydligt gjorde klart för oss att de tyska substantiven ska skrivas med versaler. Framförallt de substantiv som började med bokstäver som var svåra att skilja på om det var stor eller liten bokstav såsom S och O. Inte sällan tog S:en upp hela tavlans höjd.

Jaja, det var tider som man aldrig kommer glömma.

Verkar som om du gick på en klassiker idag med felkörningen. Men jag tyckte du gjorde rätt, jag hade gjort samma sak och du kommer göra samma sak även nästa gång du står inför liknande val. Verkar jävligt varmt, puh! Jobba på både du och Linna, som borde ha anslutit nu.

Ha det gott! Sköt om er!

/Tomas

2008-07-31 20:08

Staffan

Jag höll mig till Franska i högstadiet och gymnasiet. Vår franskalärare på högstadiet brukade berätta om sina resor på franska rivieran på sommaren och i alperna på vintern minst 2 veckor efter respektive sommarlov och sportlov. Vi satt och myste eftersom vi slapp läxor under dessa veckor.

Vilken väg kommer du att ta längre söderut? Skulle vara spännande om du tog dig genom Albanien vilket sägs vara ett vackert cykelland med intressant historia (minst sagt!).

2008-07-31 17:57

Gustaf

Tja Jan!
Skoj att lasa om andra som ar ute och cyklar. Jag ar sjalv ute en svang och trampar, tagit mig fran Helsingborg till Bulgarien an sa lange, bar nog av lite mer soderut sen. Fick min cykel och mitt talt stulna utanfor Krakow sa klarade mig en aning langre an du :)


Kolla in www.notdacar.com om du har trakigt.

2008-07-30 20:07

U:et

För mig är det tyskalektionerna på höstadiet som har etsat sig fast i minnet. Vår tyskafröken, tillika klassföreståndarinna, Frau Ingrid von Heineman, var ett rejält fruntimmer man inte vågade mopsa upp sig emot. Zum beispiel, als wir saurkraut duftet püshte sie mit seinen gigantischen parfümenpuff ûber die ganze klasse! Ingen vågade klaga!

Skoj att läsa din tyskalektionsminnen Janne!
Väl trampat som vanligt, hoppas Split är kanon!

2008-07-30 16:55

Jägarn

Härlig resa du har Janne!! Följer din framfart med stort intresse. Sköna minnen som väcks... Tyskalektionerna på gymnasiet var legendariska, det var alltid med skräckblandad förtjusning man gick till dem, i synnerhet T-gram övningarna. Skulle man dock inte hinna kolla de rätta svaren eller råkade skriva fel så kunde man ju alltid maximera bilden så procentsatsen nederst på sidan hamnade utanför bild. Så man slapp stå där med skägget i brevlådan. Lycka till i värmen och njut av lite sol och bad!

2008-07-30 16:54

Björte

Riktigt skönt att få läsa om de härliga T-gram-övningarna!

Som du skriver var det så gott som lag att man såg till att när lärare Nyberg var på gång stod man på en fråga som man redan hade svarat rätt på, och var helt säker på vad det skulle vara för svar på nästa fråga. När Nyberg kom såg han då att man hade svarat rätt på förra frågan och man skrev då in det korrekta svaret på nästa fråga varmed ett "Sehr schön" utdelades. Det var tider det! Man lärde sig absolut ingen tyska som du skrev i en tidigare nyhet, men det är inget man minns lika bra från gymnasiet som dessa lektioner.

Hoppas det kommer fler anekdoter från tyskalektionerna.

Kommentera nyheten

Namn

Inlägg

Spamskydd

   Skriv in koden 8622 i textrutan.


2008-08-18 20:40

Epilog

Chanias flygplats på Kreta. Resan är slut, nu åker jag hem.

Läs mer | (19 kommentarer)

2008-08-17 12:28

Kap Tripiti - målet är nått!

Klockan var halv sex igår kväll när jag kom dit. Southern point of Europe, stod det på stolen ute på den klippiga udden. Jag var framme, med andra ord.

Läs mer | (43 kommentarer)

2008-08-15 13:45

Inget Gavdos idag

Hade planerat för tidig uppstigning och färja från Chora Sfakion till Gavdos klockan 11.30, men icke.

Läs mer | (20 kommentarer)

2008-08-14 21:32

Betygen

Dags att releasa betygen! Det blev en avstickare till Atens hamnstad Pireus med buss igår kväll. Kanske är det bara en dag kvar nu!

Läs mer | (5 kommentarer)

2008-08-13 20:24

Speciallösning

Sitter i Kalamata och funderar på hur jag ska ta mig till Kreta.

Läs mer | (5 kommentarer)

2008-08-12 21:27

Det blir sällan som man tänkt sig

Det blev som det brukar bli, det vill säga ännu en dag som inte blev som jag tänkt mig.

Läs mer | (6 kommentarer)

2008-08-11 0:00

Om folk och det ojämna Grekland

Grekland är ojämnt. Fenomenalt där det är som bäst, och fult och ganska otrevligt där det är som sämst. Idag har jag kört över Rio-Antirio-bron och äntrat Peloponnesos.

Läs mer | (8 kommentarer)

2008-08-10 22:21

Närmar mig målet

Kommer närmare gör jag nästan varje dag, men nu börjar det bli nära på riktigt. Hela den icke-turistiska delen av Grekland verkade vara söndagsstängt eller ha extra lång siesta, så det var lika bra att trampa på.

Läs mer | (8 kommentarer)

2008-08-09 21:37

Jagad av hundar

Jag hade hoppats på att Staffan Åkerblom överdrev eller hade otur med grekiska hundar, men hans erfarenheter verkar tyvärr stämma rätt så bra.

Läs mer | (9 kommentarer)

2008-08-08 21:52

Stängd jävla gräns

55 kilometer extrakörning idag, eftersom man hade stängt den gränspassage mellan Makedonien och Grekland som jag kollat ut. Men det visste ju alla, så det är onödigt att sätta upp skyltar.

Läs mer | (3 kommentarer)

2008-08-07 22:56

Många intryck i Albanien

Skön och harmonisk cykling idag, när jag lämnade Tirana för en färd upp i de albanska bergen och in i Makedonien. Albanien har varit en kavalkad av intryck. Sverige är ett mycket välordnat land i jämförelse.

Läs mer | (7 kommentarer)

2008-08-06 13:22

En annan del av Europa

Det är nya bollar nu. En ödslig gränspassage till Albanien, åsnor på vägarna och en hamburgare i Shkoder.

Läs mer | (8 kommentarer)

2008-08-05 16:24

1000 meter uppåt

Nu blir det uppför! Sitter i Kotor och ska upp till passet vid Cekanje. 1006 meter tror jag att det ligger på, och nu sitter jag och blickar ut över havet. 0 meter för tillfället alltså.

Läs mer | (2 kommentarer)

2008-08-04 0:00

Depåstopp i Dubrovnik

Ekrarna har börjat gå åt de senaste dagarna, så det var hög tid för lagning.

Läs mer | (0 kommentarer)

2008-08-03 0:00

Tillbaka till havet

Mostar till Slano, Bosnien-Hercegovina till Kroatien och bergen till havet. Dagens cykling var suverän. Man blir bortskämd helt enkelt, den kroatiska kustvägen är otroligt skön och har alltid utsikt i absolut toppnivå.

Läs mer | (3 kommentarer)

2008-08-02 0:00

Nice i Mostar

Det var svårt att inte tycka om Mostar.

Läs mer | (1 kommentar)

2008-08-01 0:00

Hotell Posusje

Vi hann precis över gränsen till Bosnien-Hercegovina på fredag kväll, och hittade fram till Hotell Posusje.

Läs mer | (4 kommentarer)

2008-07-31 0:00

Nu kör vi mot Bosnien

Igår kväll kom Linnea äntligen till Split. Och ikväll fick vi tag på en hyrcykel och kör tillsammans, det är kul och gör skillnad. Nästa mål blir Mostar i Bosnien!

Läs mer | (1 kommentar)

2008-07-29 18:42

Platt och medvind

Efter fem hårda dagar i bergen blev det ganska platt och en rättvis medvind idag. Lika varmt som igår och många badstopp, badplatserna ligger oftast ungefär tio meter från vägen. Rätt så skönt.

Läs mer | (2 kommentarer)

2008-07-28 22:21

Längs kroatiska kusten

Körde upp och ner längs en kroatisk kustväg idag. Ner till en stad, upp i bergen, och så ner till nästa stad. Och så vidare. Kul, men jobbigt.

Läs mer | (5 kommentarer)

2008-07-27 15:21

Snart Medelhavet

Inte långt kvar till Medelhavet nu. Efter ett stopp med orientering på OO Cup hoppas jag vara vid strandkanten i Rijeka ikväll.

Läs mer | (5 kommentarer)

2008-07-26 15:37

Slovenien nya ettan

Slovenien har gått upp som nummer ett på min cykellandslista. Ledningen är lika solklar som för williamspäron på Fredrik Lindströms glasslista i Hassan.

Läs mer | (9 kommentarer)

2008-07-25 21:05

Över bergen till Slovenien

Fantastiska omgivningar, omväxlande och långt blev kontentan av dagens etapp. Och så en dispyt med två balla mc-tyskar.

Läs mer | (1 kommentar)

2008-07-24 21:08

Fixade Feistritzsattel

Noterade resans högsta punkt hittills, då jag nådde Feistritzsattel. Den ligger bara på 1290 meter, och det kändes mer jobbigt än vad det låter ballt.

Läs mer | (2 kommentarer)

2008-07-23 15:49

Resans sämsta väder

Kanske inte vad man räknade med i Wien den 23 juli. Vädret skiftade från dåligt till uselt på vägen mot Wiener Neustadt.

Läs mer | (5 kommentarer)

2008-07-22 15:29

Världens bästa grej

Det är kul med marknadsföring och turistbroschyrer. Nästan varenda ställe i Europa har någonting som är fantastiskt unikt, och det spelar inte någon roll vad det är.

Läs mer | (4 kommentarer)

2008-07-21 20:56

Dubbelpunktering men bara en slang

Kände ett bekant svajande komma smygande ett par mil före gränsen till Österrike. När jag stannade såg jag att det var punktering på båda däcken.

Läs mer | (3 kommentarer)

2008-07-20 23:44

Från VM-stafetten till Brno

Idag var jag uppe på sadeln igen efter två dagars frånvaro. Tidig morgon och en tuff stigning till arenan för VM-stafetterna. De blev högdramatiska, inte minst herrstafetten.

Läs mer | (0 kommentarer)

2008-07-19 20:02

Ingen hit för Mats

Följde GPS-trackingen på storbildsskärmen och såg Mats bomma bort chansen till en topplacering redan på andra kontrollen.

Läs mer | (2 kommentarer)

2008-07-18 22:21

Vilodag

Idag är det fredag och vilodag både på orienterings-VM och på min cykeltur.

Läs mer | (3 kommentarer)

2008-07-17 23:31

Thierry vann igen

Framme på VM-arenan utanför Rymarov fick jag se Thierry Guergiou dominera igen. Han har vunnit VM 2003, 2004, 2005, 2007 och 2008 och är medeldistansorienteraren personifierad.

Läs mer | (0 kommentarer)

2008-07-16 22:10

Krakow - Auschwitz - Tjeckien

Dagens etapp blev från Krakow till Ostrava, med stopp på muséet i Auschwitz och med punktering efter polsk-tjeckiska gränsen.

Läs mer | (1 kommentar)

2008-07-15 16:26

Framme i Krakow

Startade redan vid tio över sex i morse och återhämtningen var inte fullständig. Det märkte jag efter ungefär 500 meter.

Läs mer | (11 kommentarer)

2008-07-14 21:59

Träffade mina föräldrar i Konskie

I eftermiddags träffade jag mina föräldrar i Konskie, av alla ställen på jordklotet.

Läs mer | (7 kommentarer)

2008-07-13 13:23

Riktning Warszawa

Sitter i Sulejowek, som nog blir det sista stoppet före Warszawa. Kan bli läge för lite kultur i den polska huvudstaden i eftermiddag.

Läs mer | (7 kommentarer)

2008-07-12 15:54

Det blåser

Startade dagen med 15 kilometer till det lättuttalade Szczuczyn, där jag handlade frukost på en sklep.

Läs mer | (4 kommentarer)

2008-07-11 15:07

Stygg motvind idag

Redan när jag lämnade Ryanair-destinationen Kaunas i morse möttes jag av en stygg motvind från söder. Funderar på att ringa upp Lage Larsson och höra om man kan byta.

Läs mer | (10 kommentarer)

2008-07-10 20:12

Orientering i Kaunas

Idag fick jag chansen att testa lite orientering i Kaunas, det var kul.

Läs mer | (5 kommentarer)

2008-07-09 12:18

Gjorde en lista

När jag lämnade Rigas stimmiga gator bakom mig stannade jag på ett sunkigt motell och åt en stek med pommes.

Läs mer | (12 kommentarer)

2008-07-08 17:01

Är på gång

Har fixat en ny cykel och köpt en lowrider, nu väntar jag bara på att den ska monteras. Dom insisterade på att göra det själva. Tur, då slipper jag den här gången också.

Läs mer | (19 kommentarer)

2008-07-08 11:02

Cykeln blev stulen

I morse vaknade jag och såg att min cykel hade blivit stulen under natten.

Läs mer | (18 kommentarer)

2008-07-07 13:31

Äggröra i Salacgriva

Dagens lunch är nog resans sämsta hittills, men någon gång ska man ju få den också.

Läs mer | (10 kommentarer)

2008-07-06 18:22

Riga imorgon

Bokade precis ett boende i Riga, det betyder 18 sköna på cykeln imorgon. Passar perfekt efter två riktigt bra vilodagar i Pärnu!

Läs mer | (3 kommentarer)

2008-07-05 21:56

Semester i Pärnu

Nu är jag och Linnea i Pärnu, Estlands svar på St Tropez. Dom coolaste personerna i Sverige kör alltid Gotland-Båstad-St Tropez under vecka 29-31, och då kallas veckan på rivieran för ”svenskveckan”. Tänk om man kunde få vara med på den någon gång.

Läs mer | (1 kommentar)

2008-07-04 14:34

I like Estonia

Det har varit en riktigt bra dag på cykeln så här långt: nya vyer, medvind och ett skönt lunchstopp i Rapla. Jag fick en kanonstart redan ut från Tallinn, med fina cykelbanor och utan trottoar- och gatstensjuck som i Helsingfors.

Läs mer | (4 kommentarer)

2008-07-03 17:26

Heldag i Helsinki

Vi cyklade ner till Skatuddens färjeterminal i duggregn i förmiddags, och jag kom ganska snart att tänka på Staffan Åkerbloms visdomsord i Umeå: ”Det är inte lätt att cykla i storstäder!”

Läs mer | (10 kommentarer)

2008-07-02 23:39

Magnusson-backen fanns kvar

I ett myller av skidspår och byggarbeten lyckades vi leta upp Magnusson-backen bakom hopptornen vid Lahti skidstadion.

Läs mer | (6 kommentarer)

2008-07-01 17:00

Backig etapp vid Päijänne

Idag är en ny dag på cykeln, och den är inte lik någon av de 13 tidigare. Det tycker jag är en av de bästa sakerna med den här resan.

Läs mer | (9 kommentarer)

2008-06-30 19:03

Fiasko på Vaajakoskens testbana

Det blev ett rejält fiasko på testbanan idag. En jättemiss på andra kontrollen och sen var det kört att slå Minna Kauppis tid.

Läs mer | (6 kommentarer)

2008-06-29 20:45

EM-final i Keuruu

Vi kollar in EM-finalen på ett hak i Keuruu, 7 mil väster om Jyväskylä.

Läs mer | (9 kommentarer)

2008-06-28 16:49

Tillbaka i Finland

Avrundade Sverige-vistelsen med en lunch på restaurang Rex i Umeå med Linneas föräldrar och hennes släktingar i Umeå. Det var trevligt, och Björn rullade in i ett par sexiga badshorts i lagom tid för att hinna ut till färjan i Holmsund.

Läs mer | (2 kommentarer)

2008-06-27 13:20

Vilodag i Umeå

Ikväll blir det båt från Holmsund till Vasa, det tar fyra timmar. Kan bli klackarna i taket med dom ryska lastbilschaffisarna.

Läs mer | (3 kommentarer)

2008-06-26 10:02

Slipper E4:an idag

Idag slipper jag E4:an och kör söderut längs Burträskvägen. Räknar med lugn och skön landsbygd!

Läs mer | (13 kommentarer)

2008-06-25 15:45

100 mil körda

Skönt att vara uppe på tresiffrigt! Har kryssat längs E4:an och tagit ett stopp i Piteå på vägen ner mot Skellefteå, där jag räknar med att vara i kvällningen.

Läs mer | (11 kommentarer)

2008-06-24 14:30

Övernattning i Innanbäcken

Gårdagens etapp avslutades i Kalix, eller närmare bestämt i byn Innanbäcken.

Läs mer | (5 kommentarer)

2008-06-23 12:05

Polcirkeln passerad

Polcirkeln är passerad, nu kör jag vidare mot mörkare och varmare breddgrader!

Läs mer | (11 kommentarer)

2008-06-22 11:21

On the rise

Sliten i förrgår, men pigg igår. På uppåtgående alltså, eller ”on the rise”, som det heter på det engelska språket. Gårdagens slutdestination blev Rajamaa camping i Muonionalusta, Sverige.

Läs mer | (8 kommentarer)

2008-06-21 15:56

Midsommar i Kautokeino

Countryfestival i Kautokeino! Stora skyltar kantade vägen när jag kom in i byn, och det lät ju kul. Midsommar, midnattssol och allt.

Läs mer | (4 kommentarer)

2008-06-20 17:09

Det finns dom som går

Mitt på den öde fjällheden såg jag plötsligt en svart prick långt framme på vägen.

Läs mer | (3 kommentarer)

2008-06-20 11:15

Mot en ny vår i Alta

Mötte utslagna björkar och grönska när jag cyklade till havet och Alta igår eftermiddag. Mot en ny vår alltså.

Läs mer | (2 kommentarer)

2008-06-19 11:35

Kaffe på Skaidi kro

Intar en kaffe på Skaidi kro efter drygt två mils cykling nu på morgonen.

Läs mer | (7 kommentarer)

2008-06-18 11:40

Rullar söderut...

Nu är jag igång! 8.45 i morse körde jag iväg från Nordkap, den europeiska kontinentens nordligaste udde. Grekland nästa.

Läs mer | (15 kommentarer)

2008-06-17 18:45

Nu börjar äventyret

Jag är nu på plats i Nordnorge och kommer att cykla de sista milen norrut till Nordkapp ikväll. Vid åttatiden i morgon onsdag trampar jag iväg söderut. Förhoppnigsvis ska livetrackingen fungera!

Läs mer | (4 kommentarer)

2008-06-17 14:45

Mot Nordkap

Jag blev förvånad när planet gick under molnen: ett matt men fint dygnet-runt-ljus lyste på en mark som var vit av snö.

Läs mer | (1 kommentar)

2008-06-16 9:20

Jukola-tvåor!

Jukola-tvåor: Ulf Troeng, Jörgen Ohlin, Tomas Stenström, Johan Höij, Mats Troeng, Jan Troeng och Mattias Millinger. Foto: Björn Olovsson.

Efter den bästa stafettinsatsen i OK Linné-historien, i alla fall på herrsidan, slutade vi på andra plats i Jukola. En silverplats som kändes nästan som en seger.

Läs mer | (6 kommentarer)

2008-06-14 10:48

Var är fjärrkontrollen?

Det börjar närma sig start. Damerna går iväg klockan 14.00 och förhoppningsvis kan vi följa damtävlingen på tv från boendet i Tammerfors.

Läs mer | (0 kommentarer)

2008-06-12 18:46

På väg mot Jukola

Jukola väntar. 1470 lag på startlinjen när startskottet går i Tampere på lördag kväll. Det blir min 10:e start i världens största orienteringsstafett, och ett av mina starkaste minnen från dessa år är från det allra första loppet. Ut som tia på andra sträckan, det var stort och jag minns att jag kände mig ganska liten i Jukola-natten den gången.

Läs mer | (2 kommentarer)

2008-06-10 17:26

Nya bokningsregler

Kom undan med blotta förskräckelsen när jag skulle boka in cykeln på flyget idag. Förra månaden snackade jag med en snubbe på flygbolaget som sa att det bara var att anmäla extra bagage nån gång innan man åkte. Men nu var det nya regler.

Läs mer | (0 kommentarer)

2008-06-08 10:21

Sömn och mobilt bredband

Det är skönt att sova. För ett tag sen träffade jag en kille som påstod att västerlänningar sover i genomsnitt två timmar mindre per natt nu jämfört med för bara tio år sedan. Man kan hoppas på att dom extra vakna timmarna används till något bättre, men jag är inte säker.

Läs mer | (0 kommentarer)

2008-06-04 7:12

Cykeln på plats

Nu är den på plats! Igår kväll hämtade jag min Cannondale Touring Ultra från Mantra Sport. Funderar på om jag inte ska plocka isär den till molekyler ändå, och sedan bygga ihop den igen. Det skulle nog vara rätt kul.

Läs mer | (2 kommentarer)

2008-06-01 21:19

Cykeln är på gång

På tisdag ska cykeln komma till Uppsala. Det känns skönt eftersom det trots allt är en rätt viktig detalj i sammanhanget. I vintras läste jag på ett cykelforum där det var en kille som sa att när man har köpt en cykel måste man alltid plocka isär den helt och hållet, och sedan skruva ihop den igen. Det tänker inte jag göra.

Läs mer | (0 kommentarer)

2008-05-30 21:15

GPS-spårning med iTrace

Varför vänta med att uppdatera hemsidan när man kan göra det i realtid? Med hjälp av iTrace i1 kommer min färdväg att skickas direkt till hemsidan. Det är underbart med teknik!

Läs mer | (0 kommentarer)

2008-05-27 17:59

Så blir vädret i juni, juli, augusti

Utan att vara särskilt intresserad av själva innehållet i kvällstidningarna, har jag alltid gillat löpet. "Så blir vädret i juni, juli, augusti" är en klassiker och igår fick jag se den i delvis ny tappning. Det blir superväder i sommar. Skönt.

Läs mer | (0 kommentarer)

2008-05-25 7:04

Förberedelserna är igång!

Med bara tre veckor kvar borde förberedelserna vara i full gång, och det är faktiskt precis vad de är. Mest i mitt huvud, för det finns forfarande en del saker att fixa i det som kallas för verkligheten. Men jag är optimist och ser verkligen fram emot att trampa iväg från Nordkap den 17 juni.

Läs mer | (0 kommentarer)