2008-08-06 13:22

En annan del av Europa

Det är nya bollar nu. En ödslig gränspassage till Albanien, åsnor på vägarna och en hamburgare i Shkoder.

Nu har jag skumpat fram till Shkoder i Albanien, nio mil från starten i Cetinje i morse. Albanien är inte det minsta vackert hittills, men intressant. Vägen är ett myller av åsnor, cyklar, fotgängare, mopeder och bilar av märket Mercedes. Vägstandarden är, precis som det mesta andra i Albanien, ganska låg. Men så kan man inte räkna med så mycket annat i ett land där staten skickade in en stor del av statskassan i pyramidspel för bara drygt tio år sedan.

Åsnor på väg.

Albanien är inget föregångsland när det gäller sopsortering. I snitt en hög var 500:e meter.

Hästar som väntar på last.

Själva grejen var att vissa investeringsfonder, som helt och hållet byggde på pyramidspelsprinciper, blev populära i Albanien. Det sägs att ungefär 80% av landets befolkning satsade pengar där och när den oundvikliga kollapsen inträffade förlorade många nästan allt de ägde. Albanien blev ett land nära bankrutt.

I slutet av andra världskriget blev Albanien kommuniststyrt, och hade sedan i tur och ordning band till Jugoslavien, Sovjetunionen och Kina, men har lagt ner alla tre och blev under 1980-talet ett av Europas mest isolerade länder.

Albanerna verkar vänliga, tycker jag. Jag har blivit trevligt bemött i affärerna och det är många som vinkar glatt vid sidan av vägen. Strax före gränsen körde två äldre herrar en tutkavalkad och stannade sin risiga Mercedes framför mig. Först lät dom ganska arga men efter en stund förstod jag att de tyckte att jag skulle kasta in cyklen i baksätet och åka med, eftersom det var uppförsbacke just där. Jag tackade nej.

Vägen mellan Kotor och Cetinje igår var rent cyklingsmässigt en av resans absolut bästa sträckor, trots att den var inåt helvete jobbig. Jag tror faktiskt att det var den bästa av dom alla, och då finns det lite att jämföra med. De första 800 höjdmeterna kördes i en basic kroatisk buskvegetation och med en magnifik utsikt över Kotor och havsviken. Efter 60 meter tog jag fram kameran och tyckte att det var en fantastisk utsikt. Vid 100 var den magnifik och vid 200 helt makalös. Sedan slutade jag bedöma, för Kotor låg så långt ner att det knappt märktes någon skillnad längre.

700 höjdmeter ovanför Kotor.

Överlag är det otroligt att det överhuvudtaget finns en väg mellan Kotor och Cetinje. Sammanlagt tuggade jag uppförscykling i ungefär två timmar och det var inte så många gånger som det inte var med hisnande känsla.

Vid 900 höjdmeter fanns ett parasoll och en gubbe som sålde coca cola. Det finns stunder i livet då jag varit mindre sugen på läsk, så jag köpte en 33:a och njöt av den.

Passade ganska bra.

Sedan väntade två överraskningar. Den första var att det började gå nedåt efter 940 höjdmeter, ett tapp på 100 meter. Och den andra var att passet inte alls låg på 1006 meter, utan på 1135. Men vid det laget brydde jag mig inte eftersom den sista biten upp, speciellt i dalen vid Njegusi, var så fin att jag nästan hade kunnat ta tusen höjdmeter till. Vägen ner till Cetinje var inte dålig den heller. Man blev glad, helt enkelt.

Dalen vid Njegusi.

Äntligen uppe i passet!

Nu ska jag skumpa vidare mot Tirana. Jag hoppas jag kommer in på rätt väg, hittills har jag sett två vägskyltar med ortsnamn i Albanien, varav den ena var direkt efter gränsen.

En av två hittills. Nästan splitter ny dessutom!

I Tirana ska jag dricka kaffe med den fågelskådande delen av familjen Höij. Det sägs att Shkodersjön ska ha ett rikt fågelliv men det mest spännande jag har sett i djurriket hittills idag är en skalpadda/sköldpadda som skulle korsa vägen.

Skalpadda/sköldpadda.

Trackingen fortsätter att strejka. Jag antar att det är en fråga om roaming, så jag hoppas att den är igång igen senast i Grekland.

Kommentarer (8)

2008-08-08 11:46

Anton

Mats Magnusson lär vara i toppskiktet i svensk fotbollshistoria i kategorin "bra i klubblaget men underpresterande i landslaget". En nuvarande konkurrent lär vara Kim Källström.

Och just det där citatet har jag också läst. Med det kan han nog också kvalificera sig som "Sveriges ärligaste fotbollsspelare". Det finns säkert otroligt många där ute som känner likadant men biter sig i tungan och spottar ut en mer politiskt korrekt kommentar istället. Mediaträning är hämmande för oss tv-tittare (instifta ett Jens Byggmark-stipendium till alla som säger vad de tycker!!!).

Hasse Holmqvist i blågult var ju liksom det levande beviset på landslagets svaghet på den tiden. No wonder att vi torskade mot Costa Rica och Skottland när det väl gällde något. Det räckte liksom inte heller med distraktionsmanövern att spela i chock-korta (uttryck som säkerligen snart finns i en kvällstidning nära dig)shorts och korvskinnströjor. Har man "lirare" som Hasse H och Robert Prytz i fodralen kan ingen höra dig skrika...

2008-08-08 9:59

jt

Anton>> Jonny Ekström och Hasse Holmqvist, vilket radarpar! På den tiden var väl annars Mats Masse Magnusson ett rätt så hett alternativ på topp.

Jag har hört att Masse har sagt att "det spelar ingen roll hur det går, bara jag gör mål".

2008-08-07 23:27

jt

anca>> Trots värmen var jag inte det minsta sugen på ett dopp i Shkodersjön, man har skådat finare badvatten...

Staffan o Ingela>> Albanien var inte dåligt för cykling! Snarare mycket bra. Låter läskigt med dom grekiska hundarna, jag ska börja förbereda mig.

2008-08-07 21:16

Staffan och Ingela

Jag visste det! Albanien verkar vara landet att cykla i. Efter att ha läst din rapport är vi enormt sugna på att testa det! Du har mycket läckra bilder och text. Det lyser om din cykling när du beskriver hur du klättrar i bergen. Om Grekland och cykling vet jag bara en sak om, och det är att hundarna är aggresiva utav bara helvete. Skaffa hundpipa och pepparspray. Lycka till!

2008-08-07 21:00

anca

Dagens etapp... gjorde jag förra året. Kul att känna igen sig. Fast vi visserligen bil :) :) Men jag känner igen mig i det vackra fjordlandskapet kring Kotor. Vi åkte från Dubrovnik till Shkoder och med den puttriga lilla yuggebilen vi hyrt var backarna jobbiga ändå :) Jag rekommenderar att du inte badar i Shkodersjön. Det gjorde jag... och den var inte ren. Min arm blev ju typ trippelt så stor, inget att rekommendera. Sitter på ett tåg norrut mot Sthlm nu, från en 10dagars cykelsemster i Franken (Bayern). Kan inte mäta sig med din resa på långa vägar.... Men mina medpassagarere undrar hur många bryggerier du hunnit besöka? ...vi har hunnit med ca 68 bryggerier och provat 229 nya öl... slå det om du kan :)

2008-08-07 16:14

Linnea

Äntligen hemma efter en lång färd tillbaka norrut. Har kommit fram till att är man på cykelsemester ska man sitta på sin cykel, inte dra omkring den i städer med trånga gränder.. Men nu är jag hemma i svala Sverige iaf, skönt. Sture verkar må toppen fast tror han har blivit lite rund om höfterna under sin semester:) Tack för en härlig vecka! Ta det lugnt i hettan. Puss!

2008-08-06 21:06

Åsa

Wow, vad långt du har kommit! Och vilka imponerande bergsetapper du klarat av! Jag har precis läst ikapp efter att ha haft två underbara men internetlösa veckor i Spanien. Det tog en stund men var väldigt underhållande! På måndag väntar jobbet igen...jag är allt lite avis på dig som har ett antal semesterveckor kvar!

2008-08-06 16:54

Anton

Albanien är för mig jobbiga synonymt med kvalmatch i regn under konstanta busvisslingar (och varenda alban spelar i Adidas Copa Mundial-skor). Men efter att ha kollat lite stats på fotbollförbundets hemsida såg jag att Sverige i modern tid bara spelat en enda kvalmatch i Tirana (1988, Sverige vann med 2-1, jag vill minnas att Jonny Ekström och Hasse Holmqvist(!) gjorde målen). Det var väl helt enkelt så att man vid 11 års ålder var så fotbollsintresserad att matcherna från den tiden etsat sig fast lite extra.

Den där vägskylten var verkligen obetalbar. Frånvaro av vägskyltar torde innebära frånvaro av trafikregler också. Men hey, hur illa kan man bete sig med ett ekipage framdraget av en häst eller åsna?

Känns som om du snart är framme. Grekland kommer ju att gå som en dans. Hoppas du slipper den extrema värme som kan drabba området så här års. Ifjol var det väl 45 grader varmt och massiva skogsbränder på västkusten, dit du snart anländer?

Keep it up!

Kommentera nyheten

Namn

Inlägg

Spamskydd

   Skriv in koden 4860 i textrutan.


2008-08-18 20:40

Epilog

Chanias flygplats på Kreta. Resan är slut, nu åker jag hem.

Läs mer | (19 kommentarer)

2008-08-17 12:28

Kap Tripiti - målet är nått!

Klockan var halv sex igår kväll när jag kom dit. Southern point of Europe, stod det på stolen ute på den klippiga udden. Jag var framme, med andra ord.

Läs mer | (43 kommentarer)

2008-08-15 13:45

Inget Gavdos idag

Hade planerat för tidig uppstigning och färja från Chora Sfakion till Gavdos klockan 11.30, men icke.

Läs mer | (20 kommentarer)

2008-08-14 21:32

Betygen

Dags att releasa betygen! Det blev en avstickare till Atens hamnstad Pireus med buss igår kväll. Kanske är det bara en dag kvar nu!

Läs mer | (5 kommentarer)

2008-08-13 20:24

Speciallösning

Sitter i Kalamata och funderar på hur jag ska ta mig till Kreta.

Läs mer | (5 kommentarer)

2008-08-12 21:27

Det blir sällan som man tänkt sig

Det blev som det brukar bli, det vill säga ännu en dag som inte blev som jag tänkt mig.

Läs mer | (6 kommentarer)

2008-08-11 0:00

Om folk och det ojämna Grekland

Grekland är ojämnt. Fenomenalt där det är som bäst, och fult och ganska otrevligt där det är som sämst. Idag har jag kört över Rio-Antirio-bron och äntrat Peloponnesos.

Läs mer | (8 kommentarer)

2008-08-10 22:21

Närmar mig målet

Kommer närmare gör jag nästan varje dag, men nu börjar det bli nära på riktigt. Hela den icke-turistiska delen av Grekland verkade vara söndagsstängt eller ha extra lång siesta, så det var lika bra att trampa på.

Läs mer | (8 kommentarer)

2008-08-09 21:37

Jagad av hundar

Jag hade hoppats på att Staffan Åkerblom överdrev eller hade otur med grekiska hundar, men hans erfarenheter verkar tyvärr stämma rätt så bra.

Läs mer | (9 kommentarer)

2008-08-08 21:52

Stängd jävla gräns

55 kilometer extrakörning idag, eftersom man hade stängt den gränspassage mellan Makedonien och Grekland som jag kollat ut. Men det visste ju alla, så det är onödigt att sätta upp skyltar.

Läs mer | (3 kommentarer)

2008-08-07 22:56

Många intryck i Albanien

Skön och harmonisk cykling idag, när jag lämnade Tirana för en färd upp i de albanska bergen och in i Makedonien. Albanien har varit en kavalkad av intryck. Sverige är ett mycket välordnat land i jämförelse.

Läs mer | (7 kommentarer)

2008-08-05 16:24

1000 meter uppåt

Nu blir det uppför! Sitter i Kotor och ska upp till passet vid Cekanje. 1006 meter tror jag att det ligger på, och nu sitter jag och blickar ut över havet. 0 meter för tillfället alltså.

Läs mer | (2 kommentarer)

2008-08-04 0:00

Depåstopp i Dubrovnik

Ekrarna har börjat gå åt de senaste dagarna, så det var hög tid för lagning.

Läs mer | (0 kommentarer)

2008-08-03 0:00

Tillbaka till havet

Mostar till Slano, Bosnien-Hercegovina till Kroatien och bergen till havet. Dagens cykling var suverän. Man blir bortskämd helt enkelt, den kroatiska kustvägen är otroligt skön och har alltid utsikt i absolut toppnivå.

Läs mer | (3 kommentarer)

2008-08-02 0:00

Nice i Mostar

Det var svårt att inte tycka om Mostar.

Läs mer | (1 kommentar)

2008-08-01 0:00

Hotell Posusje

Vi hann precis över gränsen till Bosnien-Hercegovina på fredag kväll, och hittade fram till Hotell Posusje.

Läs mer | (4 kommentarer)

2008-07-31 0:00

Nu kör vi mot Bosnien

Igår kväll kom Linnea äntligen till Split. Och ikväll fick vi tag på en hyrcykel och kör tillsammans, det är kul och gör skillnad. Nästa mål blir Mostar i Bosnien!

Läs mer | (1 kommentar)

2008-07-30 14:21

På väg mot Split

Började med att missa den planerade vägen mot Trogir, och rullade ner till vattnet och lade mig och sov i en timme på stranden.

Läs mer | (7 kommentarer)

2008-07-29 18:42

Platt och medvind

Efter fem hårda dagar i bergen blev det ganska platt och en rättvis medvind idag. Lika varmt som igår och många badstopp, badplatserna ligger oftast ungefär tio meter från vägen. Rätt så skönt.

Läs mer | (2 kommentarer)

2008-07-28 22:21

Längs kroatiska kusten

Körde upp och ner längs en kroatisk kustväg idag. Ner till en stad, upp i bergen, och så ner till nästa stad. Och så vidare. Kul, men jobbigt.

Läs mer | (5 kommentarer)

2008-07-27 15:21

Snart Medelhavet

Inte långt kvar till Medelhavet nu. Efter ett stopp med orientering på OO Cup hoppas jag vara vid strandkanten i Rijeka ikväll.

Läs mer | (5 kommentarer)

2008-07-26 15:37

Slovenien nya ettan

Slovenien har gått upp som nummer ett på min cykellandslista. Ledningen är lika solklar som för williamspäron på Fredrik Lindströms glasslista i Hassan.

Läs mer | (9 kommentarer)

2008-07-25 21:05

Över bergen till Slovenien

Fantastiska omgivningar, omväxlande och långt blev kontentan av dagens etapp. Och så en dispyt med två balla mc-tyskar.

Läs mer | (1 kommentar)

2008-07-24 21:08

Fixade Feistritzsattel

Noterade resans högsta punkt hittills, då jag nådde Feistritzsattel. Den ligger bara på 1290 meter, och det kändes mer jobbigt än vad det låter ballt.

Läs mer | (2 kommentarer)

2008-07-23 15:49

Resans sämsta väder

Kanske inte vad man räknade med i Wien den 23 juli. Vädret skiftade från dåligt till uselt på vägen mot Wiener Neustadt.

Läs mer | (5 kommentarer)

2008-07-22 15:29

Världens bästa grej

Det är kul med marknadsföring och turistbroschyrer. Nästan varenda ställe i Europa har någonting som är fantastiskt unikt, och det spelar inte någon roll vad det är.

Läs mer | (4 kommentarer)

2008-07-21 20:56

Dubbelpunktering men bara en slang

Kände ett bekant svajande komma smygande ett par mil före gränsen till Österrike. När jag stannade såg jag att det var punktering på båda däcken.

Läs mer | (3 kommentarer)

2008-07-20 23:44

Från VM-stafetten till Brno

Idag var jag uppe på sadeln igen efter två dagars frånvaro. Tidig morgon och en tuff stigning till arenan för VM-stafetterna. De blev högdramatiska, inte minst herrstafetten.

Läs mer | (0 kommentarer)

2008-07-19 20:02

Ingen hit för Mats

Följde GPS-trackingen på storbildsskärmen och såg Mats bomma bort chansen till en topplacering redan på andra kontrollen.

Läs mer | (2 kommentarer)

2008-07-18 22:21

Vilodag

Idag är det fredag och vilodag både på orienterings-VM och på min cykeltur.

Läs mer | (3 kommentarer)

2008-07-17 23:31

Thierry vann igen

Framme på VM-arenan utanför Rymarov fick jag se Thierry Guergiou dominera igen. Han har vunnit VM 2003, 2004, 2005, 2007 och 2008 och är medeldistansorienteraren personifierad.

Läs mer | (0 kommentarer)

2008-07-16 22:10

Krakow - Auschwitz - Tjeckien

Dagens etapp blev från Krakow till Ostrava, med stopp på muséet i Auschwitz och med punktering efter polsk-tjeckiska gränsen.

Läs mer | (1 kommentar)

2008-07-15 16:26

Framme i Krakow

Startade redan vid tio över sex i morse och återhämtningen var inte fullständig. Det märkte jag efter ungefär 500 meter.

Läs mer | (11 kommentarer)

2008-07-14 21:59

Träffade mina föräldrar i Konskie

I eftermiddags träffade jag mina föräldrar i Konskie, av alla ställen på jordklotet.

Läs mer | (7 kommentarer)

2008-07-13 13:23

Riktning Warszawa

Sitter i Sulejowek, som nog blir det sista stoppet före Warszawa. Kan bli läge för lite kultur i den polska huvudstaden i eftermiddag.

Läs mer | (7 kommentarer)

2008-07-12 15:54

Det blåser

Startade dagen med 15 kilometer till det lättuttalade Szczuczyn, där jag handlade frukost på en sklep.

Läs mer | (4 kommentarer)

2008-07-11 15:07

Stygg motvind idag

Redan när jag lämnade Ryanair-destinationen Kaunas i morse möttes jag av en stygg motvind från söder. Funderar på att ringa upp Lage Larsson och höra om man kan byta.

Läs mer | (10 kommentarer)

2008-07-10 20:12

Orientering i Kaunas

Idag fick jag chansen att testa lite orientering i Kaunas, det var kul.

Läs mer | (5 kommentarer)

2008-07-09 12:18

Gjorde en lista

När jag lämnade Rigas stimmiga gator bakom mig stannade jag på ett sunkigt motell och åt en stek med pommes.

Läs mer | (12 kommentarer)

2008-07-08 17:01

Är på gång

Har fixat en ny cykel och köpt en lowrider, nu väntar jag bara på att den ska monteras. Dom insisterade på att göra det själva. Tur, då slipper jag den här gången också.

Läs mer | (19 kommentarer)

2008-07-08 11:02

Cykeln blev stulen

I morse vaknade jag och såg att min cykel hade blivit stulen under natten.

Läs mer | (18 kommentarer)

2008-07-07 13:31

Äggröra i Salacgriva

Dagens lunch är nog resans sämsta hittills, men någon gång ska man ju få den också.

Läs mer | (10 kommentarer)

2008-07-06 18:22

Riga imorgon

Bokade precis ett boende i Riga, det betyder 18 sköna på cykeln imorgon. Passar perfekt efter två riktigt bra vilodagar i Pärnu!

Läs mer | (3 kommentarer)

2008-07-05 21:56

Semester i Pärnu

Nu är jag och Linnea i Pärnu, Estlands svar på St Tropez. Dom coolaste personerna i Sverige kör alltid Gotland-Båstad-St Tropez under vecka 29-31, och då kallas veckan på rivieran för ”svenskveckan”. Tänk om man kunde få vara med på den någon gång.

Läs mer | (1 kommentar)

2008-07-04 14:34

I like Estonia

Det har varit en riktigt bra dag på cykeln så här långt: nya vyer, medvind och ett skönt lunchstopp i Rapla. Jag fick en kanonstart redan ut från Tallinn, med fina cykelbanor och utan trottoar- och gatstensjuck som i Helsingfors.

Läs mer | (4 kommentarer)

2008-07-03 17:26

Heldag i Helsinki

Vi cyklade ner till Skatuddens färjeterminal i duggregn i förmiddags, och jag kom ganska snart att tänka på Staffan Åkerbloms visdomsord i Umeå: ”Det är inte lätt att cykla i storstäder!”

Läs mer | (10 kommentarer)

2008-07-02 23:39

Magnusson-backen fanns kvar

I ett myller av skidspår och byggarbeten lyckades vi leta upp Magnusson-backen bakom hopptornen vid Lahti skidstadion.

Läs mer | (6 kommentarer)

2008-07-01 17:00

Backig etapp vid Päijänne

Idag är en ny dag på cykeln, och den är inte lik någon av de 13 tidigare. Det tycker jag är en av de bästa sakerna med den här resan.

Läs mer | (9 kommentarer)

2008-06-30 19:03

Fiasko på Vaajakoskens testbana

Det blev ett rejält fiasko på testbanan idag. En jättemiss på andra kontrollen och sen var det kört att slå Minna Kauppis tid.

Läs mer | (6 kommentarer)

2008-06-29 20:45

EM-final i Keuruu

Vi kollar in EM-finalen på ett hak i Keuruu, 7 mil väster om Jyväskylä.

Läs mer | (9 kommentarer)

2008-06-28 16:49

Tillbaka i Finland

Avrundade Sverige-vistelsen med en lunch på restaurang Rex i Umeå med Linneas föräldrar och hennes släktingar i Umeå. Det var trevligt, och Björn rullade in i ett par sexiga badshorts i lagom tid för att hinna ut till färjan i Holmsund.

Läs mer | (2 kommentarer)

2008-06-27 13:20

Vilodag i Umeå

Ikväll blir det båt från Holmsund till Vasa, det tar fyra timmar. Kan bli klackarna i taket med dom ryska lastbilschaffisarna.

Läs mer | (3 kommentarer)

2008-06-26 10:02

Slipper E4:an idag

Idag slipper jag E4:an och kör söderut längs Burträskvägen. Räknar med lugn och skön landsbygd!

Läs mer | (13 kommentarer)

2008-06-25 15:45

100 mil körda

Skönt att vara uppe på tresiffrigt! Har kryssat längs E4:an och tagit ett stopp i Piteå på vägen ner mot Skellefteå, där jag räknar med att vara i kvällningen.

Läs mer | (11 kommentarer)

2008-06-24 14:30

Övernattning i Innanbäcken

Gårdagens etapp avslutades i Kalix, eller närmare bestämt i byn Innanbäcken.

Läs mer | (5 kommentarer)

2008-06-23 12:05

Polcirkeln passerad

Polcirkeln är passerad, nu kör jag vidare mot mörkare och varmare breddgrader!

Läs mer | (11 kommentarer)

2008-06-22 11:21

On the rise

Sliten i förrgår, men pigg igår. På uppåtgående alltså, eller ”on the rise”, som det heter på det engelska språket. Gårdagens slutdestination blev Rajamaa camping i Muonionalusta, Sverige.

Läs mer | (8 kommentarer)

2008-06-21 15:56

Midsommar i Kautokeino

Countryfestival i Kautokeino! Stora skyltar kantade vägen när jag kom in i byn, och det lät ju kul. Midsommar, midnattssol och allt.

Läs mer | (4 kommentarer)

2008-06-20 17:09

Det finns dom som går

Mitt på den öde fjällheden såg jag plötsligt en svart prick långt framme på vägen.

Läs mer | (3 kommentarer)

2008-06-20 11:15

Mot en ny vår i Alta

Mötte utslagna björkar och grönska när jag cyklade till havet och Alta igår eftermiddag. Mot en ny vår alltså.

Läs mer | (2 kommentarer)

2008-06-19 11:35

Kaffe på Skaidi kro

Intar en kaffe på Skaidi kro efter drygt två mils cykling nu på morgonen.

Läs mer | (7 kommentarer)

2008-06-18 11:40

Rullar söderut...

Nu är jag igång! 8.45 i morse körde jag iväg från Nordkap, den europeiska kontinentens nordligaste udde. Grekland nästa.

Läs mer | (15 kommentarer)

2008-06-17 18:45

Nu börjar äventyret

Jag är nu på plats i Nordnorge och kommer att cykla de sista milen norrut till Nordkapp ikväll. Vid åttatiden i morgon onsdag trampar jag iväg söderut. Förhoppnigsvis ska livetrackingen fungera!

Läs mer | (4 kommentarer)

2008-06-17 14:45

Mot Nordkap

Jag blev förvånad när planet gick under molnen: ett matt men fint dygnet-runt-ljus lyste på en mark som var vit av snö.

Läs mer | (1 kommentar)

2008-06-16 9:20

Jukola-tvåor!

Jukola-tvåor: Ulf Troeng, Jörgen Ohlin, Tomas Stenström, Johan Höij, Mats Troeng, Jan Troeng och Mattias Millinger. Foto: Björn Olovsson.

Efter den bästa stafettinsatsen i OK Linné-historien, i alla fall på herrsidan, slutade vi på andra plats i Jukola. En silverplats som kändes nästan som en seger.

Läs mer | (6 kommentarer)

2008-06-14 10:48

Var är fjärrkontrollen?

Det börjar närma sig start. Damerna går iväg klockan 14.00 och förhoppningsvis kan vi följa damtävlingen på tv från boendet i Tammerfors.

Läs mer | (0 kommentarer)

2008-06-12 18:46

På väg mot Jukola

Jukola väntar. 1470 lag på startlinjen när startskottet går i Tampere på lördag kväll. Det blir min 10:e start i världens största orienteringsstafett, och ett av mina starkaste minnen från dessa år är från det allra första loppet. Ut som tia på andra sträckan, det var stort och jag minns att jag kände mig ganska liten i Jukola-natten den gången.

Läs mer | (2 kommentarer)

2008-06-10 17:26

Nya bokningsregler

Kom undan med blotta förskräckelsen när jag skulle boka in cykeln på flyget idag. Förra månaden snackade jag med en snubbe på flygbolaget som sa att det bara var att anmäla extra bagage nån gång innan man åkte. Men nu var det nya regler.

Läs mer | (0 kommentarer)

2008-06-08 10:21

Sömn och mobilt bredband

Det är skönt att sova. För ett tag sen träffade jag en kille som påstod att västerlänningar sover i genomsnitt två timmar mindre per natt nu jämfört med för bara tio år sedan. Man kan hoppas på att dom extra vakna timmarna används till något bättre, men jag är inte säker.

Läs mer | (0 kommentarer)

2008-06-04 7:12

Cykeln på plats

Nu är den på plats! Igår kväll hämtade jag min Cannondale Touring Ultra från Mantra Sport. Funderar på om jag inte ska plocka isär den till molekyler ändå, och sedan bygga ihop den igen. Det skulle nog vara rätt kul.

Läs mer | (2 kommentarer)

2008-06-01 21:19

Cykeln är på gång

På tisdag ska cykeln komma till Uppsala. Det känns skönt eftersom det trots allt är en rätt viktig detalj i sammanhanget. I vintras läste jag på ett cykelforum där det var en kille som sa att när man har köpt en cykel måste man alltid plocka isär den helt och hållet, och sedan skruva ihop den igen. Det tänker inte jag göra.

Läs mer | (0 kommentarer)

2008-05-30 21:15

GPS-spårning med iTrace

Varför vänta med att uppdatera hemsidan när man kan göra det i realtid? Med hjälp av iTrace i1 kommer min färdväg att skickas direkt till hemsidan. Det är underbart med teknik!

Läs mer | (0 kommentarer)

2008-05-27 17:59

Så blir vädret i juni, juli, augusti

Utan att vara särskilt intresserad av själva innehållet i kvällstidningarna, har jag alltid gillat löpet. "Så blir vädret i juni, juli, augusti" är en klassiker och igår fick jag se den i delvis ny tappning. Det blir superväder i sommar. Skönt.

Läs mer | (0 kommentarer)

2008-05-25 7:04

Förberedelserna är igång!

Med bara tre veckor kvar borde förberedelserna vara i full gång, och det är faktiskt precis vad de är. Mest i mitt huvud, för det finns forfarande en del saker att fixa i det som kallas för verkligheten. Men jag är optimist och ser verkligen fram emot att trampa iväg från Nordkap den 17 juni.

Läs mer | (0 kommentarer)